Happen en Tappen als leven

Peter_Beentjes__profiel.JPG 

Over  Peter Beentjes

 
 
Peter Beentjes is een echte levensgenieter.
 

“Het leven is leren, proberen en vooral.. proeven!”

 

Koken

Ik wil u meenemenopeen korte reis door mijn leven als chef-kok, bartender en entertainer/kunstenaar in de amusementsindustrie. Ik wil u laten proeven, waar ik aan geproefd heb. Het is een reis vol passie uit diverse keukens van de wereld.

 

Denk aan de streekgerechten uit de Hollandse keuken van Hotel Café Rest, de Keizerskroon, de internationale invloeden, die ik heb opgedaan in restaurant de Zaadmarkt, Petit Nort, de Waag, 't Luifeltje  en de Bontekoe in Hoorn en omstreken. Om daarna ook de Balkan bij Kod Nicolaiop te slurpen. Ook neem ik u meeop mijn zwerftocht langs een vleugje Spaans (rest. Carlos) en een snufje Aziatisch (rest. Capri).

Als ik nu terugdenk aan al de chef-koks die mij allemaal wat hebben meegeven van hun grote passie, word ik even stil. Ik ben dankbaar hoe zij mij gevuld hebben met hun kennis en liefde voor het koksvak.

Stoken 

De interesse voor koude en warme dranken ontstond op de Horeca Vakschool St Hubertes in Amsterdam. Ik had een leraar voor het vak drankenkennis, die gepassioneerd vertelde over het maken van wijn, distillaten en de honderden manieren van koffie bereiden. Ik vroeg hem of ik vooraan tegen zijn lessenaar in de klas mocht zitten. Wat was dat boeiend! Resultaat: een 9 (bij Duits zat ik achterin en had ik een 6-).

Daarom wil ik u laten zien en proeven hoe wijn, whiskey en cognac gemaakt worden. En ook de diverse soorten om koffie te serveren aan u meegeven. Mijn ervaring als bartender wil ik met u delen met een ‘workshopcocktail shaken’ van zowel likeuren als vers fruit. En waar ik (als ik eerlijk ben) soms teveel van gesnoept hebt, maar daarom wil ik ze u toch niet onthouden.

Roken

Ik werkte bij mijn ome Toon Stoop van het Wapen van Nederland in het buurtschap Verlaat. Ome Toon Stoop heeft me geleerd hoe je kunt experimenten met het bereiden van vlees en vis. Hij was een echte vrijbuiter, een Bourgondiër, jager en een selfmade chef-kok. Zijn geschoten wild, bemeste rund en lam werdenopallerlei manieren verwerkt. Het moest besterven, dan lang marineren en vervolgens met zorg bereid worden. Alsof het je eigen geliefde was.

De grote passie van Ome Toon was toch wel het werken met de rookkast. Soms ging het helemaal mis, maar meestal was het een explosie van smaken in je mond. Wat een glorieuze tijd. Ook deze kooktechnieken van het roken wil ik u laten zien én laten proeven.

Vertier

En om dan toch met een kooktechniek een bruggetje te maken wil ik deze bijzondere ‘WorkShopShow larderen’ met mijn ervaring als zanger/entertainer en  kunstenaar/decorator. Ook dit is een reis op zichzelf, maar dat wil ik u ials wij elkaar ontmoeten allemaal vertellen in onze motivatie coahingshow

"Meer informatie"

Coachingshows volledig verzorgd


Wij delen ervaringen overgoten met bijzondere levensverhalen. De ervaring leert dat als je deelt die ander ook deelt en doordat je ontvangt wordt je gevuld en visa versa jij vult zo die ander weer en wordt ieders leven rijker, avontuurlijker en waardevoller.

Het is een kweste van geven

Natuurlijk doe ik niet alle onderdelen zelf, ik heb op mijn levenspad bijzondere mensen ontmoet die een schat aan ervaring hebben, en die graag hun verhalen vertellen en met passie hun kunsten vertonen.

Deze CoachingShow is een mogelijkheid om elkaar te verrijken. Uitkomst pure authentieke ervaring. neem contact en beleef deze onvergetelijke beleving met ons mee.

 

"Meer informatie"